Wat is Flanel? Je leest het allemaal hier - Sliponline
Laden...
  • Lorem ipsum

Wat is Flanel?

19 Oct 2021
door Franca

Als je op onze webshop op zoek bent naar een fijne warme pyjama kom je meerdere stoffen tegen. Badstof, velours en Flanel, zijn stoffen die lekker warm zijn voor het winterse seizoen. Maar wat is Flanel eigenlijk voor stof? 

Flanel is een zeer los geweven stof die wordt gemaakt van wol, katoen, of synthetische vezel. Flanel kan worden geborsteld om het extra zacht te maken. Tijdens het borstelen komen de vezels omhoog uit het los gesponnen garen, waardoor een zachte dons ontstaat. Dit geeft flanel de zo karakteristieke uitstraling. 

De meest populaire flanellen kledingstijlen zijn:

1. De overhemdblouse: dit model topje heeft lange mouwen en een loose fit. Het is ideaal voor een casual look en kan zo worden gedragen als je naar buiten gaat voor een wandeling of gewoon lekker thuis bent. Er zijn overhemdblouses met knopen, ruches en andere versieringen, dus je kunt ze verkleuren zoals je wilt.

2. De basic flanellen shirt: dit shirts heeft korte mouwen en een reguliere pasvorm. Het kan worden gedragen onder een jasje of sweaters voor meer warmte tijdens de koudere maanden. Ook hier zijn er verschillende designs en kleuren beschikbaar, dus neem de tijd om de perfecte match voor jouw stijl te vinden!

3. Flanellen pyjama: deze zijn gemaakt om te dragen tijdens de avonduren, maar met de juiste items kan je er ook een casual look mee maken. Ze komen in verschillende designs zoals basic shirts, los bijpassend broekje en geruite prints. Je hebt alle vrijheid om te experimenteren!

4. Flanellen jas: erg warm en stijlvol, deze kun je combineren met verschillende looks. Zowel kilometers lange wandelingen als avondjes uit zijn hiermee mogelijk dankzij het warme materiaal dat beweeglijkheid toestaat. Er zijn veel designs beschikbaar, van opvallend tot meer gedempte flaneltinten!

Tips voor het kopen en dragen van flanellen kleding

Flanellen kleding is heerlijk warm en comfortabel, maar kan ook stijlvol zijn. Hier zijn een paar tips om te helpen bij het uitzoeken van de perfecte flanellen outfits:

  • Kies voor lichte kleuren in de lente en zomer, en ga voor donkere kleuren in de herfst en winter.
  • Flanellen shirts en blouses staan goed over jeans.
  • Draag flanellen overhemden open met een T-shirt eronder, of knoop ze dicht voor een meer preppy look.
  • Jasjes en vesten van flanel maken je outfit net even wat chiquer.
  • Wil je liever niet dat je flanellen shirt verkreukelt? Kies dan voor een tuniek of jurkje.

Conclusie

Flanel is perfect voor wanneer je op zoek bent naar wat meer comfort en stijl tegelijkertijd. Het materiaal is licht en zacht, waardoor het ideaal is om te dragen tijdens de koudere maanden. Bovendien zorgt flanel ervoor dat je niet snel oververhit raakt, waardoor je ook geschikt bent voor een avondje uit. Als je nog niet bekend bent met flanellen kleding, is het tijd om er eens in te duiken!

Hoe voelt Flanel?

Als je een pyjama van Flanel besteld dan wil je wel weten hoe het voelt om deze aan te trekken. Wij proberen het voor je te omschrijven. Flanel voelt lekker zacht aan en past zich heel snel aan de lichaamstemperatuur aan. Hierdoor voelt het snel warm aan en zijn er veel mensen die hierdoor sneller in slaap komen. Flanel weert kou ook beter dan bijvoorbeeld katoen. 

                                                         

 

Hoe slaapt Flanel?

Aangezien flanel warmte vasthoudt en toch ademt, krijg je het niet te koud of te warm. Op die manier slaap je beter door en krijgt je lichaam alle tijd om goed uit te rusten. Bovendien is flanel heel duurzaam. Doordat het dicht geweven is, is het stevig en slijt het niet snel, ook niet na vaak wassen.

Hoe was je Flanel? 

Flanel is voor 100% van katoen gemaakt wat goed ademt en vocht afdrijft. Een flanellen pyjama mag dan ook gewoon in de wasmachine op maximaal 60⁰ worden gewassen. Het mag zelfs in de droger!

Voor en nadelen Flanel?

Flanel weert kou beter dan bijvoorbeeld katoen. Daarom is flanel perfect voor de winterperiode. Nadelen: voor (zeer) warmbloedige mensen kan het een nadeel zijn dat flanel zich snel aan de lichaamstemperatuur aanpast.

                         

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over Flanel? Of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen en adviseren je graag.

Zelf een heerlijke flanellen pyjama shoppen? Klik hier voor onze uitgebreide collectie. 

Groetjes,

Melanie

[blog-products-27]

Reacties
Groot
23 Oct 2022
Is flanel nu een los geweven stof of een dicht geweven stof?
Laat een reactie achter