• Lorem ipsum

Welk ondergoed te dragen met het paardrijden?

28 Oct 2019
door Franca Jaspers

Welk ondergoed te dragen met het paardrijden?

In de paardensport worstelen veel ruiters met de vraag: Wat is nu het fijnste ondergoed om te dragen tijdens het paardrijden. Allereerst zullen we het hebben over het rijden in het algemeen, dus trainen en/of het recreatief rijden. Hierbij gaat het dan vooral om het comfortabel zitten van uw ondergoed en niet zo zeer over de zichtbaarheid en uitstraling. Belangrijk is om de juiste kwaliteit te kiezen. Heeft u een gevoelige huid dan kunt u het beste een natuurproduct dragen, omdat u dan het minste kans heeft op irritatie van de huid. Denk hierbij vooral aan de wrijving en transpireren tijdens het rijden. De fijnste natuurlijke producten zijn: katoen, bamboe of tencel.

Heeft u geen gevoelige huid ( dit is voor de grote meerderheid) dan heeft microfiber het voordeel omdat het mooi glad materiaal is en daardoor minder wrijving geeft. Hierdoor heeft u minder kans op irritatie ook doordat dit materiaal zeer rekbaar is en perfect aangesloten blijft zitten.

Welk model ondergoed is voor mij geschikt met paardrijden

Bij deze modellen ondergoed bedoelen we de string, short / hipster en de slip. Wat zijn de voor en nadelen van elk model. En wat is het slimste om te kiezen.

De string

De  string heeft het voordeel dat  deze weinig tot niet zichtbaar is. Ook fijn aan de string is dat u nooit op een naad zal zitten op de plaats waar uw billen het meeste wrijving hebben op het zadel. Om de simpele reden, dat die er niet zit ook dit is een groot voordeel op de wedstrijden. Hierdoor zit u ook geen naad lopen door de broek heen wat er een stuk mooier uitziet.

De short of hipster

De short is nog steeds voor veel mannen en dames heel populair onder de rijbroek. Het fijne aan een short voor het paardrijden, is dat er het een kort of recht pijpje heeft. Hierdoor loopt de naad onder uw billen door. Doordat deze onder uw billen doorloopt schijnt deze niet door onder uw paardrijbroek. Pak hierbij altijd een short met een kort of recht pijpje, lange pijpjes kruipen vaak omhoog wat niet fijn is.

De slip

En dan is er nog de gewone slip die het minste gedragen wordt tijdens het paardrijden. Bij een slip loopt de rand van de slip precies over uw billen waardoor deze doorschijnt en vlugger gaat irriteren tijdens het paardrijden. Maar zou u toch een beter gevoel hebben bij uw vertrouwde model dames slip. Let er dan op dat een slip kiest met dunne / platte randjes en een wat hogere slip.

Welke kleur is het beste voor paardrijd ondergoed

Voor het rijden op wedstrijden is het meestal belangrijk dat de uw ondergoed weinig tot niet zichtbaar is. Dus u moet de juiste kleur uitkiezen die niet doorschijnt.

  • Bij een witte paardrijbroek zijn de kleuren: Bordeauxrood en huidskleur het beste ( vooral geen wit pakken)
  • Bij een zwarte paardrijbroek kunt u huidskleur of gewoon zwart ondergoed het beste dragen.

Heeft u nog vragen? Dan helpen wij u graag. Neem dan zeker even contact met ons op.

 

Groetjes Sliponline

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
->
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »